02/04/2015
Δείτε το Πρόγραμμα του Μητροπολίτου Διά τον Μήνα Απρίλιον 2015
02/03/2015
Δείτε το Προγραμμα του Μητροπολίτου Διά τον Μήνα Μάρτιον 2015
03/10/2014
Δείτε το Πρόγραμμα του Μητροπολίτου διά τον μήνα Οκτώβριον

Οικουμενικόν Πατριαρχείον
Εκκλησία της Ελλάδος
Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών


Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Υπουργείο Πολιτισμού Δήμος Καλαμάτας
πανεπιστήμιο αθηνών θεολογική σχολή νομαρχία
   
Η εποχή μας απαιτεί επικοινωνία, ενημέρωση και διαρκή πληροφόρηση. Η άγνοια του διαδικτυακού διαλόγου αποτελεί πλέον σύμπτωμα αυταρέσκειας και αυτάρκειας, στα όρια μιας ανασφαλούς ασφάλειας του παραδεδομένου και μόνο, ενώ η οποιαδήποτε υπερβολή την παθολογική τάση αντικατάστασης μιας πραγματικά ανθρώπινης ύπαρξης και κοινωνίας, στα όρια μιας πλασματικής εικονιστικής πραγματικότητας.
  FR  IT   Περισσότερα...

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας από της ιδρύσεως της μέχρι και σήμερα, λειτουργεί σε καθημερινή βάση το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, το οποίο παρέχει τακτικά μηνιαία οικονομικά βοηθήματα σε αναξιοπαθούντες και έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε ασθενείς και απόρους για την ιατρική ή νοσοκομειακή περίθαλψη τους.
Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο συμπαρίσταται όταν χρειάζεται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο ιδρύθηκε με Καταστατικό το οποίο δημοσιεύθηκε στο υπ' αριθμ. 281/16-9-1946 Φ.Ε.Κ., με την φροντίδα και την προσωπική εισφορά του Μακαριστού Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου (Δασκαλάκη). Με την υπ" αριθμ. 38/08 Απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου (Σαββάτου) τροποποιήθηκε και ιδρύθηκε, νέα εξαρτημένη υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, με την επωνυμία «ΓΕΝΙΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ», με Κανονισμό Λειτουργίας ο οποίος εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και δημοσιεύθηκε στο υπ' αριθμ. 2070/ 7-10-08 Φ.Ε.Κ.
Στην εποπτεία του Γενικού φιλοπτώχου Ταμείου υπάγονται και 37 Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία, των ενοριών της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και των πόλεων οι οποίες αποτελούν έδρες Δήμων.

Δείτε ιστορικά στοιχεία και φωτογραφικό υλικό για τις επτά μονές της Ιεράς Μητρόπολης
Το έργο της διαπαιδαγώγησης των νέων μας καλείται να πραγματοποιεί το Γραφείο Νεότητας
Περιηγηθείτε στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό της Ιεράς Μητρόπολης


Προλογικό σημείωμα Σεβ Μητροπολίτου κ κ Χρυσοστομου
Μήνυμα του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχου για την κλιματική αλλαγή
Επτά θαύματα του κόσμου

 

Όροι Χρήσης